VVE-programma Peuterplein

Voor pedagogische medewerkers is het allang geen nieuws meer: werken met peuters is elke dag weer anders. Peuters leren door het ‘zelluf’ te doen en ontdekken al spelend de wereld om hen heen. Onze peuteropvang (peuterspeelzaal) is gericht op de ontwikkeling van het jonge kind. Niet alleen wij dagen de peuters uit, maar ook zij kunnen er wat van. Dat vinden we bij peuteropvang De Maan alleen maar leuk, zo blijven wij zelf ook scherp. En precies daarom hebben wij gekozen voor het VVE-programma Peuterplein. 

KDV De Maan heeft reeds veel ervaring met verschillende VVE-methodes die in Rotterdam in peuterspeelzalen worden aangeboden. Peuteropvang (peuterspeelzaal) De Maan heeft bewust gekozen voor de VVE-methode Peuterplein omdat deze ook een onderdeel voorbereidend rekenen heeft. 

Peuterplein is een compleet pakket voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Het pakket zit vol leuke materialen en gevarieerde activiteiten. Kindcentrum De Maan heeft gekozen voor Peuterplein omdat het de nieuwsgierigheid van de peuter prikkelt, een doorlopende lijn heeft naar de basisschool en de ontwikkeling stimuleert. 

En wij vinden het heel belangrijk dat we lekker gezellig bezig zijn met de kinderen. Peuterplein heeft bijvoorbeeld een CD met liedjes van Dirk Scheele en Kindcentrum De Maan is een grote fan van hem. Door mee te zingen en te dansen met zijn liedjes, zijn we ook bezig met de motoriek, taal en ritme.

 

peuterplein kraai peuterplein materiaal 2 peuterplein materiaal

 

 
Wilt u meer weten over Peuterplein? Download dan hier de brochure:
Top